
Matkustajilla (ja joskus myös Travel Managereilla) saattaa elää sinnikkäitä harhaluuloja siitä, mihin matkustusohje vaikuttaa ja mihin ei. Pidetään siis myytinmurtajaiset ja aloitetaan neljästä yleisimmästä väärinkäsityksestä.
Myytti 1: Matkustusohjeen mukaiset hinnat ovat kalliimpia
Se on vain hyvä, että matkustajat ovat hintatietoisia. Mutta kannattaako nettitarjousten jahtaaminen aina? Kansainvälisen tutkimuksen mukaan American Express Global Business Travelin tarjoamat hotellihinnat olivat samansuuruisia tai halvempia kuin yleisimpien nettisivustojen vastaavien tuotteiden hinnat 90 prosentissa tapauksista vuoden 2018 aikana. Lataa PowerPoint-tiedosto hintavertailusta täältä.
Nyt kun voimme tarjota asiakkaillemme Booking.comin ja Expedian hotellivalikoimaa palvelutiimeistä ja vuoden 2019 aikana myös online-palvelusta, nousemme nettisivustojen tasolle 96 prosentissa hinnoista.
Myös lentohintojen vertailussa kannattaa olla tarkkana. Mainoksissa näkyy huippuhalpoja hintoja, mutta ovatko ne suoraan vertailtavissa? Halvimmissa hinnoissa on usein mukana erilaisia rajoitteita. Niihin ei sisälly ruumaan menevää matkatavaraa tai muutosoikeutta, tai niissä ei ole ilmoitettu palvelumaksuja, tai ne ovat voimassa vain tietyillä yhteyksillä ja kellonajoilla.
Muistathan siis aina verrata omenoita omeniin. Myös tarjoamissamme hotellihinnoissa voi olla mukana American Express Global Business Travelin kansainvälisesti neuvottelemia Preferred Extras ™ -etuja, kuten hotellihintaan sisältyvä aamiainen tai wifi, jotka puuttuvat halvimmista nettihinnoista.
Halvimman nettihinnan perässä surffailu vie myös työntekijän aikaa. Onko se sen arvoista? Unohtamatta tietenkään omaa suomalaista palvelutiimiä ja päivystyspalvelua, jotka auttavat sinua poikkeus- ja muutostilanteissa kellon ympäri selvällä suomen kielellä.
Myytti 2: Matkustusohje rajoittaa varausvaihtoehtojani
Matkustusohje ei missään nimessä saisi tuntua rajoittavalta matkustajien mielestä. Itse asiassa kansainvälinen trendi on päinvastainen: yritykset haluavat pitää työntekijänsä, myös matkustajansa, tyytyväisinä. Siksi matkustusohjeella pyritään nyt lisäämään valinnanvapautta ja tarjoamaan jokaiselle sopivaa vaihtoehtoa.
Esimerkiksi eräs kansainvälinen asiakkaamme vaihtoi koko hotelliohjelmansa perinteisestä tarjouspyyntökilpailutuksesta malliin, joka huomioi dynaamisen hinnoittelun ja asettaa kohdekohtaisen hintakaton. Harvojen sopimushotellien sijaan matkustajat voivat nyt majoittua missä vain hinnanmukaisessa vaihtoehdossa.
Myytti 3: Työmatkoista ei saa kanta-asiakaspisteitä
Joitakin vuosia sitten kanta-asiakaspisteiden keräämisestä työmatkoilta ja niiden käyttämisestä käytiin keskustelua verottajaa myöten. Tämä sai monet yritykset ja matkustajat varovaisiksi pisteiden keräämisestä. Lopputulos oli se, että pisteitä saa ja voi kerätä, ja ne tallentuvat tilillesi automaattisesti, kun sinulla on kanta-asiakaskorttisi numero tallennettuna matkustajaprofiiliisi. Kuitenkin jos matkustaja käyttää työmatkoista kerätyn hyödyn vapaa-ajan matkoillaan, tulee hänen ilmoittaa saavutettu etu verottajalle. Yritys ei ole todistusvelvollinen tässä asiassa. Tarkista kuitenkin, että kanta-asiakaspisteiden kerääminen työmatkoilta on yrityksellesikin ok.
Itse asiassa tarjoamme kumppaniemme kanssa erikoisetuja, joiden kanta-asiakaspisteistä kaikki asiakkaamme voivat hyötyä. Nyt voit esim. Hilton Honors -kanta-asiakkaana saada tuplapisteet jokaisesta yöpymisestäsi heti toisesta yöpymisestäsi alkaen. Pisteitä voit hyödyntää edelleen työmatkoillasi. Lue kampanjasta lisää täältä.
Myytti 4: Miksi nykyaikana edes pitäisi matkustaa, kun on puhelinpalaverit ja webinaarit?
Kuten varmasti tiedätkin, teknologian kehittyminen ja erilaiset etäpalaveriratkaisut ovat hurjan käteviä (mekin käytämme niitä!) mutta eivät pysty korvaamaan kokonaan kasvokkaisia kohtaamisia. Pari vuotta sitten tehty Harvard Business Review’n tutkimus osoitti, että kasvokkain kohtaamiset johtavat toivottuihin tuloksiin 34 kertaa todennäköisemmin kuin sähköpostit.
Tuntuuko tutulta? Montako viestiä sinä olet tänään saanut sähköpostiisi, ja moniko niistä on lentänyt suoraan roskiin, jos et ole tuntenut lähettäjää? Entä jos tunnet lähettäjän ja olet tavannut hänet aiemmin palaverissa? Nii-in.
Seuraavan kerran siis, kun joku kyseenalaistaa yrityksesi matkustusohjetta tai matkan hintaa, käy läpi nämä kohdat ja mieti, miten ne toteutuvat sinun matkallasi ja sinun yrityksesi matkustusohjeessa. Ehkä matkustusohjeen mukainen reissu sittenkin kannattaisi?